10 MÅDER AT FRI PÅ

Er du klar til at gå ned på knæ og fri til dit livs kærlighed, men mangler lidt inspiration til hvordan du skal gøre det?

Her er 10 måder at fri på:

1. Aftensmad Frieriet

Den simple men alligevel meget romantiske idé, hvor du kan forberede hendes yndlingsretter helt personligt og hjemmelavet. Her anbefaler vi, at du venter til frieriet efter hovedretten. Man siger jo, at de fleste fejl sker på tom mave, så omvendt må de rigtige beslutninger tages, når man er mæt 😉 På denne måde kan I fejre et ja med bobler og dessert (evt. i soveværelset) efterfølgende 😉

Ekstra touch: Lav en scrapbog med alle jeres dejlige minder igennem jeres forhold.

2. Kæledyrs frieriet

Elsker din kæreste jeres kæledyr næsten ligeså højt, som hun elsker dig, så få jeres kæledyr til at bringe en besked (på tøj eller skilt), hvor der står “vil du gifte dig med mig?” og/eller til at bringe ringen til dig, når du skal fri.

Ekstra touch: Få jeres kæledyr til at bringe flere beskeder, så inden hun kommer til det store spørgsmål, kan det fx være en kærlighedserklæring (hvorfor du elsker hende).

3. Skilte frieriet

Sig det med tekst. Her er der også mange muligheder for at få hende til at læse teksten “Vil du gifte dig med mig?”, hvor det kan twistes med en overraskelse, som passer til hendes/jeres interesse. Tag hende med til skydning, hvor det står på skydeskiven. Få hende til at løse en rebus eller tegn og gæt. Til familiefesten kan familiemedlemmerne have en t-shirt med ét ord på hver t-shirt, indtil hun selv knækker koden.

Ekstra touch: Du kan gøre det til en slags skattejagt, så hun skal igennem flere “udfordringer”, før hun når til det store spørgsmål 😉

4. Ferie frieriet

Der er altid ét sted i verdenen, man har talt om, man gerne vil se og opleve sammen. Tag hende med på ferie og fri til hende et specielt sted på denne destination.

Ekstra touch: Gør hele dagen til en romantisk dag! Planlæg nogle romantiske par-aktiviteter før/efter frieriet og sørg for at hotelværelset er pyntet op med roser og stearinlys 😉

5. Flash mob frieriet

Dette frieri kræver koordinering med flere statister eller frivillige, som hver især udfører sin rolle, hvor man er sammen om at overraske hende. Kendetegnet ved en flash mob er, at det skal virke tilfældigt og ude i det offentlige. Det kunne fx være, at de “tilfældige” folk pludseligt bryder ud i en koordineret dansekoreografi til én af hendes yndlingssange. Det kunne også bare være, at de former et kærlighedsbudskab.

Uanset hvilken type flash mob du vælger, skal du bare være klar til at fri til hende i slutningen af flash mob’en.

Ekstra touch: Du kan være en del af flash mob’en (evt. have en hovedrolle), men som en anonoym person skjult bag en maske eller lign. Til sidst afslører du din identitet og frier til hende 😉

6. Den første date frieri

Før minderne tilbage til jeres første date. Det var der magien startede, og de gode minder og steder kan bruges til at skabe en romantisk atmosfære. Om muligt kan forsøge at genskabe jeres første date. Det kunne være oplagt på jeres årsdag.

Ekstra touch: Du kan gøre det til en første-date-version-2.0, hvor du gør de ting, du ville have gjort anderledes på den første date (let’s be honest, der var nok et eller andet på jeres første date, der var awkward eller måske ikke bare gik, som du havde forventet (mellem os fyre: fik du ikke noget på første date? Så ja… ;))).

7. The walk-down-memory-lane frieri

Dette kan minde på scrapbook idéen, som vi foreslog tidligere. Her er der tale om en rigtig walk-down, hvor hun ser jeres minder kronologisk. Du kan printe billeder ud. Du kan skrive tekst eller kombinere som det passer dig.

Ekstra touch: Det sidste skridt på denne walk down memory lane skal selvfølgelig føre til dig, hvor det nyeste kapitel i jeres liv skal starte. Hav en kameramand klar til at tage billedet med et polaroid kamera, så hun kan få billedet til at sætte endnu et billede på “vejen”.

8. Hov-der-var-en-ring frieri

Vi kender alle kliché-frieriet med ringen i glasset, men du kunne jo gøre det på en lidt mere kreativ måde som fx med kinderægget på ovenstående billede eller med en julekalender (dem med chokolade).

Ekstra touch: Med julekalender kunne du fx få lavet chokoladestykker som bogstaver/ord, der tilsammen danner den kærlighedsbesked, inden du frier 🙂
PS. Sørg for, hun ikke spiser dem løbende 😉

9. Under/på vandet frieri

En klassisk måde at fri på kunne være på en båd eller under vand. I dag kan man leje en båd inde på fx BoatFlex (både i Danmark og i udlandet). Især når man er i udlandet, er det oplagt at tage på en romantisk sejltur og nyde solnedgangen helt alene.

Ekstra touch: Nogle steder kan man også få lækker mad serveret på båden evt. bestil en kok. Her vil det være oplagt at betale dem lidt ekstra for at dække op til en romantisk middag.

10. Syng-En-Kærlighedssang frieri

De fleste kvinder elsker kærlighedssange, og hvis du har mod på det, kan du jo synge én af hendes yndlings-kærlighedssange til hende. Hvis du er god til at synge, er det en no-brainer, MEN hvis du normalt ikke er god til at synge, kan det virke endnu bedre, fordi du jo selvfølgelig vil gøre alt for din kæreste uanset, hvor dum du vil komme til at se ud. Gør dig umage. Øv dig. Få evt. en professionel til at hjælpe dig.

Ekstra touch: Gå all out! Hyr en trommeslager, en guitarist, en pianist, et backup kor og nogle backup dansere. Få dem evt. at virke som et tilfældigt “street performance”, hvorefter du springer ind og fuldfører akten 😉

11. (BONUS): Romantisk video frieri

Vi lever i en tid, hvor alle elsker video. Du kan sammensætte en video af tekst, billeder og videoer af jeres forhold gennem tiden, som bygger op til det endelige spørgsmål “vil du gifte dig med mig?

Ekstra touch: Hvis hun er åben overfor offentlige frierier, kan du få den vist i en biograf-reklame til en kærlighedsfilm, I tager ind og ser 😉

TIL DEN KREATIVE SJÆL

Hvis du vil være ekstra kreativ, kan du jo kombinere ovenstående idéer, så det bliver ekstra specielt! Eksempelvis:
1. I tager ud og genoplever jeres første date.
2. I slutningen af daten har du forberedt en walk-down-memory-lane.
3. I slutningen af jeres memory-lane kommer jeres kæledyr løbende hen til hende med spørgsmålet “vil du gifte dig med min far?”, hvorefter du går ned på knæ og frier 🙂

Det var vores bud på 10 forskellige måder at fri på. Vi håber, det har givet dig lidt inspiration.

Hvis du mangler en forlovelsesring, tilbyder vi forlovelsesringe i alle prisklasser:
– Se vores diamantringe HER (priser fra 4395,-)
– Se vores sølvringe HER (priser fra 495,-)
– Se vores forgyldte ringe HER (priser fra 495,-)

Held og lykke med dit frieri!


#TidTilKærlighed