[vc_row][vc_column width=”1/5″][/vc_column][vc_column width=”3/5″][vc_empty_space height=”16px”][vc_column_text]

Pleje af smykker

Ved at pleje dine smykker kommer de til at holde i længere tid. Herunder har vi listet nogle gode råd og tips, når det gælder plejning af smykker. Vi har delt det op i sølvsmykker, forgyldte smykker og diamantsmykker, da der er forskel på, hvordan man plejer de forskellige typer smykker. 

Hvordan plejer man sine sølvsmykker?

De fleste sølvsmykker bliver mørke med tiden, da sølvmaterialet reagerer med ilt og andre gasarter. Hos Avelure har vi derfor valgt at overfladebehandle alle vores sølvsmykker med et tykt lag rhodium, hvilket betyder at sølvet bliver beskyttet, og man undgår derfor misfarvningen så længe sølvet er beskyttet.

Selvom at vi giver den bedste overfladebehandling, der kan holde i op til flere år, vil levetiden af belægningen dog altid afhænge af, hvordan man behandler smykkerne. Jo bedre du er til at passe på dine smykker, jo længere tid holder de.

Man ser ofte, at overfladebehandlingen på øreringe og halskæder holder i længere tid end på ringe, fordi ringe er mere udsat for slid og kontakt med stoffer, som har en negativ påvirkning på overfladebehandlingen.

For at minimere slid af ringe anbefaler vi derfor, at du tager dine smykker af, når du: 

    • dyrker sport.
    • udfører aktiviteter, hvor du gnider dine smykker op ad andre overflader.
    • er i kontakt med kemikalier (eksempelvis når du gør rent i hjemmet).
    • inden du går i seng om aftenen.

Sæber og cremer har også en tendens til at ligge som aflejringer på stenene, hvilket gør at stenenes glans og lysreflektion bliver dårligere. Dette kan dog løses ved at få dem renset.

Hvordan plejer man sine forgyldte smykker?

Forgyldte smykker skal plejes på samme måde som sølvsmykker (rhodineret), hvis de er købt hos os. Vi henviser derfor til ovenstående afsnit om “Hvordan plejer man sine sølvsmykker”. 

Hvordan plejer man sine diamantsmykker?

Alle vores diamantsmykker er med massiv guld, og fordelen ved massiv guld er, at man ikke behøver at være påpasselig på samme måde som ved sølvsmykker og forgyldte smykker. Dog kan guldet stadig blive ridset, og stenene kan blive beskidte, så det skal man selvfølgelig stadig være obs på.

HUSK, at man også skal være opmærksom på, at smykker nemt kan få stød, som vil øge risikoen for at fatningerne (som holder stenene) bliver beskadiget og dermed risikere at stenene falder ud. Derfor er det vigtigt at tage sine smykker af ved f.eks. hårdt fysisk arbejde.

 

 

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/5″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]